torsdag 29 januari 2009

livet i kapstaden

Ännu större, Anton och Ivan OBOLO, fatta, han har vunnit argentinska skytteligan.


Pelle( PropelAfrica) fixade in oss på AIK:s träningsläger eftersom de var kunder till honom. Hans ftg hade roddat alla grejer på plats med hotell, träningsanläggning etc. Anton o Nils-Erik Johansson. Så Stooort.



Jason (Joy´s son, Joy är Jonas S Guest House Manager) och Jasper kör Singstar för fulla muggar, perfekt för att öva engelska.



The view. Huset ligger typ 100 m från havet så man hör det, men inte bilarna. Ska bli jätteskönt att flytta dit, även om det är lite mindre så är det mer barnfamiljshus.





Poooolen o utsikten




Ute-matplats





Vardagsrummet med takstolar, ska ta ner speglarna när vi flyttar in.







I detta huset skall vi bo om en månad. Jag o Kinga på väg in i entren.










Bus-Sigge i farten, som efter den här bilden togs, har tappat ytterligare en tand o har en till som är lös efter en lite pool-incident.



















Snyggare kille får man leta efter, så lik sin mamma.










Big ride for a big boy.













Här är Jasper o Sigge i Seapoint på lekparken o samsas om en grej, WOW. Jag o Anton fick nöjet att åka o handla mat istället.









söndag 25 januari 2009

Forts söndagskväll

Ursäkta att bilderna kommer lite huller om buller, men så här ser det ut i Jaspers klassrum. Glömde att infoga den förut. Jasper pratar lite engelska men JoJo översätter en hel del också.
Nog för ikväll, Godnatt alla vänner därhemma.
En stilstudie att försöka efterlikna.



Pernilla visar grundpositionerna i surfingkonsten


Idag har vi också vart på födelsedagsbrunsch hemma hos Pelle o Pernilla. Det var svenska o sydafrikanska vänner där. Kul att träffa nya människor. Träffade en svensk kille som gick samtidigt med mig i Lund, som dessutom kände till Granit väl eftersom han var leverantör till Designtorget bl.a. Han var här nere och kitesurfade några veckor o var gammal barndomsvän med Pernilla.



Utsikten uppifrån toppen.




Anett o Anton var uppe på Lions Head idag, satte nytt tidsrekord, Anton 30 min o Anett 35 min. Jag ska ta o trava upp ngn dag jag också, när jag nu sliter mig från strand, pool o tennisspelande. Skoja bara.





Ibland så är hela Lions Head innesluten i moln så att det ser ut som en sockertopp, eller att den är snötäckt. Häftig syn är det i all fall.






Sigge fick en stor vägg av pepparkakshuset.






Så här ser det ut på julgransplundring i Camps Bay. pernilla går lös på pepparkakshuset till killarnas stora glädje.








Söndagkväll

Vi var på en jättemysig julgransplundring hemma hos Pelle o Pernilla o JoJo o Julia, en svensk familj som bott i Camps Bay sen 10 år tillbaka. JoJo (killen i röd tröja i mitten) går i Jaspers klass. Julgransplundringen övergick sen i en fantastisk spontanmiddag på kvällen. Pelle lagade en struts som smakade som oxfile. Sigge i lektagen i nya klassrummet.
Jasper o Sigge i djungelgymet på skolan dan före skolstart. Visst syns det att Sigge är nyklippt, håret får egentligen inte nå kragen och öronen skall synas, fast än har vi inte fått tillsägelse ang Jaspers hår. Går det så går det.


Vi har köpt bil också, o kan ni tänka er. Det blev ju en svart jänkare igen. Vår första bil som är från 2000-talet, var Antons kommentar. Det blev en Jeep Grand Cherokee. Känns nästan som chevan.



Hej på er alla därhemma. Veckan som gått har killarna börjat i skolan, blandade känslor för dom och oss. Men de är så stiliga i sina uniformer.

söndag 18 januari 2009

Nu i helgen checkade vi in på ett mysigt hotel i kalk bay, som är en gammal badort, Slappa, åt gott handlade i en gammal fin bok affär, b.l.a en bok om surfing från sjuttiotalet, och ja, det blev några korgar med, kan tänka mig att det blir en del i det här landet.
Här i Muisenberg, Det är här vi tänkt börja lära oss surfa.Jag Jacob o Sigge som det ser ut nu, vi återkommer mer om det.

Fortsättning....saker vi hunnit med är b.l.a att bestigit lions head


Jag och Petra, Sigges dagis kompis mamma. Hade tänkt göra det en gång i veckan......Jag meddelar hur det går!!



Att besöka mat marknaden i Woodstock på lörda förmiddagarna är jätte mysigt, det finns massor av gott att smaka, äta handla ta en öl kolla folk. Det är full knökat med folk och hög ljudnivå, så efter ett par timmar är man nöjd för den lördan.











Första två veckorna i Bakoven






Hej Alla vänner hemma i sverige.


Nu har vi varit i Kapstaden 2 veckor, vi bor i ett super schysst hus i Bakoven, Camps Bay strax utanför Kapstaden.


Atlanten slår utanför fönstret och bakom oss har vi taffel berget. Vi börjar nu komma till rätta med allt som behöver fixas för att få ett fungerande liv här nere. Skolorna börjar på Onsdag den 21 jan, och skoluniformerna är inhandlade. Killarna är mest i poolen när vi är hemma, men även här blir det en del tv spelande.


Vi har haft två sverige besök so far, super kul men när den siste åkte kände jag att nu är det på riktigt, vi ska stanna här ett tag!!