onsdag 23 september 2009
















Hej Vänner o familj.

Idag 23 september....det var länge sedan det var den 19 maj.
Jag o Jacob har haft lite smått dåligt samvete att vi misskött oss så med vår blogg, och idag när jag prata med min pappa och HAN kommenterade att det var ett tag sedan kände jag att NU var det dax!!

Det har ju varit ett sommar /vinter lov emellan och barnen har just avslutat termin tre och det är nu lov igen, från Idag.Jag fick nyss frågan av en vän här nere vad jag tyckte var bäst, att ha 4 terminer eller bara 2 som i Sverige. På nått sätt känns 4 terminer mer kul, känns som det blir mer händelser under ett år, ni vet hur tung o lång en termin i sverige kan kännas!! Sen är det ju så att det händer så otroligt mycket mer runt skolan, föräldrarna är och har möjlighet att vara engagerade på ett annat sätt. Mycket olika aktiviteter för att samla pengar till skolan. men detta göra ju även att man lär känna så många fler föräldrar o barn. Det kan vara snack sale som annordnas, det kan vara ett stort Tee Party med inträde o lott försäljning, det kan vara aktion av Klassens gemensamma konstverk (som alla vill ha) (Vi blev lyckliga ägare till Sigges klass stora konstverk för en hyfsad slant, men vet man att det går till en fantastisk skola med ett enormt engagemang från både rektor till lärare, då är det OK.
Rektorn på småkillarnas skola, känns som hon vigt sitt liv åt den. Hon kan ALLA barnens namn, o nästan alla föräldrarnas med!!Hon och lärarna skriver betyg och långa komentarer på varje elev 4 gånger / år.....känns fantastiskt, jo det är en liten skola, 10 klasser. Men vi tycker trots att det känns toppen.


Ja, what else! Vi var ute på ett häftigt ställe förra helgen, Guguleto ett towship utanför stan, stället vi besökte hette Mzolis och är dom svartas riktiga Braai ställe nr. 1, Man köper kött, får det grillat, med Mzolis speciella kryddor, tar en öl, el. fler, hänger dansar, kolla folk. Vi var typ dom enda vita, vi kände oss väldigt välkomnande, det var helt klart en annan sorts tillställning än vad vi är vana vid i stan. Härligt att träffa stolta öppna svarta människor.
-Ja, vi lever än på den upplevelsen.


Valarna har börjat komma tillbaka i bukten, sååå häftigt att få se och veta att så stora djur är strax utanför vår bukt, man ser minst ett par om dan nu. stjärt fenor som slår mot vatten ytan och vatten som sprutar ut från andnings hålet.
Jo, vi lever och har det otroligt gott, på lovet åker vi mot nya äventyr, vi åker till Mozambique.
Jag lovar att det inte tar lika långt till nästa inlägg

Vid pennan / Anett










Inga kommentarer: